Stark rapport från Sdiptech gjorde att Odin Small Cap ökade 7,1 procent i augusti
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stark rapport från Sdiptech gjorde att Odin Small Cap ökade 7,1 procent i augusti

Fonden Odin Small Cap steg 7,1 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 5,1 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 18,7 procent och är därmed bättre än index som har ökat 5,7 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av ansvariga förvaltare Jonathan Schönbäck och Christian Bratterud.

Under månaden har fonden utökat sitt förvaltarteam och tagit in Hans Christian Bratterud som förvaltare och Carolina Elvind som analytiker.

Positiva bidragsgivare för månaden var Sinch, Sdiptech och Lime. Förvaltarteamet kommenterar.

"Exempelvis kom Sdiptech in med en rapport där försäljning och vinst var mycket bättre än förväntat samtidigt som de under perioden genomfört ett antal nya förvärv. Bolagets fokus på lösningar till infrastrukturproblem har gjort att de klarat sig väldigt bra under pandemin då underhåll och uppgraderingar av viktiga infrastrukturanläggningar måste fortsätta".

Negativa bidragsgivare under året är Loomis, CTT Systems och Coor.

"CTT Systems har onekligen en utmanande underliggande marknad med Boeing och Airbus som kunder. Vi är däremot övertygade om att deras produkter för befuktning i flygkabiner kommer att bli alltmer efterfrågade när marknaden inser att en bra fuktnivå är viktigt för att minska risken för att torra slemhinnor påverkas av virus".

Under månaden ökade fonden i CTT Systems och minskade i Vitec.

Odin Small Cap, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent7,1
Index MM, förändring i procent5,1
Fond i år, förändring i procent18,7
Index i år, förändring i procent5,7

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Airbus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

Vi som anvsvarar för tjänsten:

Kristoffer Matsson

Daniel Åstrand

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.