Nyhet

Stark

Stark rapport från Whirlpool - höjer prognos

Electrolux-rivalen Whirlpool redovisar en omsättning och ett resultat som var högre än väntat under andra kvartalet.

Omsättningen steg 31,7 procent till 5,32 miljarder dollar (4,04). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 5,03.

Justerat resultat per aktie blev 6,64 dollar (2,07), vilket är 10,7 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 6,00.

Whirpool höjer helårsprognosen och förväntar sig nu en justerad vinst på cirka 26 dollar per aktie, från tidigare 22,50 och 23,50 dollar. Nettoförsäljningen väntas öka cirka 16 procent, jämfört med tidigare guidning som var en tillväxt med 13 procent.

Whirlpool, BUSDQ2-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2020Förändring
Nettoomsättning5,325,035,8%4,0431,7%
Resultat per aktie, justerat, USD6,646,0010,7%2,07220,8%
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM00631A5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt