Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stark rapportperiod för fondens innehav - Didner & Gerge Småbolag ökade 9,7 procent i juli

Fonden Didner & Gerge Småbolag steg 9,7 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 7,6 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,2 procent och är därmed sämre än index som har ökat 1,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Carl Gustafsson och Kristian Åkesson.

"Juli kom att präglas av en rapportperiod där flertalet av fondens innehav rapporterade bättre än vad som förväntades av marknaden", inleder förvaltarna.

En av månadens största positiva bidragsgivare blev Recipharm, som i juli släppte sin rapport. Bolaget levererade starka siffror, men förvaltarna menar fortsatt att Recipharm har potential för en marginalutveckling som ännu inte speglas i värderingen.

Förvaltarna uppger att även Nolato släppte en bra rapport, där den organiska omsättningstillväxten uppgick till tolv procent. Under början av augusti annonserade bolaget dessutom ett förvärv av GW Plastics, vilket enligt förvaltarna ger en attraktiv exponering mot den amerikanska marknaden. Förvaltarna pekar även på att Nolato tidigare gjort flera framgångsrika förvärv.

De mest gynnsamma innehaven blev i juli Lagercrantz, Vitec och Recipharm. Utvecklingen i Hexpol, Schouw och VBG drog dock ner fondens avkastning.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Lagercrantz, Embracer och Schouw med portföljvikterna 7,5, 7,3 respektive 4,9 procent.

Didner & Gerge Småbolag, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent9,7
Index MM, förändring i procent7,6
Fond i år, förändring i procent0,2
Index i år, förändring i procent1,8

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt