Stark utveckling i Musti - Origo Quest 1 ökade 3,5 procent i september
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stark utveckling i Musti - Origo Quest 1 ökade 3,5 procent i september

Fonden Origo Quest 1 steg 3,5 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 15,9 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Stefan Roos och Carl Rydin.

Fondens långa positioner utvecklades i sin helhet bättre än marknaden, medan blankningarna sammantaget gav ett negativt bidrag.

Förvaltarna nämner att fondens samtliga delar (långa placeringar, korta placeringar, derivat och räntebärande) hittills i år bidragit positivt. Inför framtiden anser man dock att de höga värderingarna på marknaden utgör en av flera riskfaktorer.

Angående månadens aktivitet skriver förvaltarna att man via video haft möten med ledningsgrupper till flera portföljbolag, bland annat Enea. Roos och Rydin uppger att de är positivt inställda till Eneas nya förvärv av Aptilo, ett bolag som levererar lösningar för policy- och accesshantering inom Wi-Fi och IoT.

"Detta förvärv är i linje med Eneas transformation från segmentet Operating System Solutions till det växande segmentet Network Solutions. Med tanke på Eneas starka balansräkning tror vi att ytterligare värdedrivande förvärv kan vara möjliga och väl mottagna av marknaden framöver", skriver förvaltarna.

Bland månadens enskilda positiva bidragsgivare fanns det finska husdjursbolaget Musti. Förvaltarna är fortsatt optimistiskt inställda till bolaget och bland attraktiva egenskaper lyfts den starka underliggande tillväxttrenden, höga marknadsandelar samt potential till marginalförbättringar.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Recipharm (8,3 procent vikt), Lindab (7,0 procent) och Addtech (6,5 procent).


Origo Quest 1, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent3,5
Fond i år, förändring i procent15,9

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Addtech

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt