Stark utveckling i Stillfront, Sdiptech och Instalco - Carnegie Micro Cap ökade 5,7 procent i september

Nyhet

Stark utveckling i Stillfront, Sdiptech och Instalco - Carnegie Micro Cap ökade 5,7 procent i september

Fonden Carnegie Micro Cap steg 5,7 procent i september. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 21,7 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Viktor Henriksson.

"I september förflyttades fokus från börsbolagens kvartalsrapporter till makroekonomiska indikatorer. Sammanfattningsvis utvecklas den globala ekonomin bättre än väntat och återhämtningen var stark", skriver förvaltaren.

Fondens största positiva bidragsgivare blev under månaden Stillfront, Sdiptech och Instalco.

Angående Stillfront lyfter förvaltaren bolagets nya förvärv, som enligt Henriksson bidrar signifikant till bolagets vinst per aktie. Under en kapitalmarknadsdag satte bolaget dessutom höjda finansiella mål, vilket också bidrog till aktiens starka utveckling i september. Förvaltaren menar att målen visserligen är höga, men ändå inte ouppnåeliga. Med hänsyn till Stillfronts vinstutveckling anser han att bolagets värdering inte är ansträngd och att det fortsatt finns potential i kursen.

Även Bufab gick i september starkt och steg totalt 19 procent. Förvaltaren är fortsatt optimistiskt inställd till bolaget och bland positiva egenskaper nämns exempelvis en skicklig ledning, stor organisk potential och en attraktiv värdering.

Under månaden ökade fonden sitt innehav i industrihandelsbolaget Bergman och Beving. Enligt Henriksson har bolagets produkter sett en kraftig ökning i efterfrågan och i kombination med bolagets omfattande besparingsprogram tror förvaltaren att detta kommer resultera i en god vinsttillväxt.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Stillfront, Rejlers och Instalco med portföljvikterna 12,9, 6,0 respektive 5,7 procent.

Störst branschexponering hade fonden vid tidpunkten mot industri, teknik och kommunikation.

Carnegie Micro Cap, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent5,7
Fond i år, förändring i procent21,7

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev