Starka listplaceringar i USA för Mag Interactive-spelet Word Mansion
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Starka listplaceringar i USA för Mag Interactive-spelet Word Mansion

Starka

Mag Interactives mobilspel Word Mansion, som följde med i det senaste förvärvet av den svenska spelutvecklaren Apprope, registrerar just nu markant förbättrade placeringar i nedladdningslistan på den stora USA-marknaden. Det framgår av analystjänsten Sensor Tower.

Spelet noteras i skrivande stund på plats nummer 79 på formatet iOS bland alla spelappar. Den tydligt uppåtgående trenden inleddes i lördags och markerar ett tydligt trendbrott från hur utvecklingen har sett ut i år, där merparten av listplaceringarna är runt eller över 500.

Avgränsar man till endast kategorin ordspel ligger Word Mansion, som lanserades så sent som i höstas, på fjärde plats. Här ligger ordpusselspelen Wordscapes, Word Collect: Word Games och Braindom 2 före i listan, där de två förstnämnda titlarna utvecklas av ordspelsspecialisterna Peoplefun respektive Super Lucky Games.

Däremot märks exempelvis speljätten Zyngas ordspel Word With Friends 2 på tionde plats, och Word Mansion ligger även före andra titlar från exempelvis ovannämnda Peoplefun och Super Lucky Games.

På det andra stora formatet Google Play märks däremot inte samma uppåtgående kurva för titeln som på iOS.

Mag Interactive förvärvade Apprope i slutet av förra året för 50 miljoner kronor kontant ihop med en prestationsbaserad tilläggsköpeskilling på maximalt 50 miljoner kronor. Bolaget, som är mest känt för spelet Word Bubbles, satsar nu kraftigt på Word Mansion. Enligt Sensor Tower har spelet släppts till totalt åtta marknader på iOS, med fokus inledningsvis på engelsktalande länder samt Sverige.

Koncernchefen Daniel Hasselberg berättade i samband med förvärvet att man ser goda möjligheter att bygga fler produkter på samma spelmotor som Word Mansion.

Mag Interactive släpper nästa delårsrapport i sitt brutna räkenskapsår nu på onsdag, den 31 mars. Aktien stiger 3,4 procent på den blåa börsen idag.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien MAG Interactive

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt