Starka rapporter från flera innehav - Lannebo Mixfond ökade 2,8 procent i augusti

Nyhet

Starka rapporter från flera innehav - Lannebo Mixfond ökade 2,8 procent i augusti

Fonden Lannebo Mixfond steg 2,8 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 2,1 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 0,2 procent och är därmed sämre än index som har ökat 3,3 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Charlotta Faxén och Peter Lagerlöf.

Enligt förvaltarna avslutades rapportsäsongen för andra kvartalet med att bolagen i sin helhet slog de lågt ställda förväntningarna. Bland portföljens innehav redovisade den norska elleverantören Fjordkraft, samt läkemedelsbolaget Novo Nordisk båda stark vinsttillväxt, uppger förvaltarna.

Under augusti ökades fondens aktieandel.

"Vid månadens slut uppgick aktieandelen i fonden till 61 procent, vilket var en något högre jämfört med slutet av juli. Vi anser att en snabb konjunkturåterhämtning under resten av året är inprisad i dagens börskurser och vi har en neutral syn på börsen i närtid", skriver förvaltarna.

De största köpen gjordes under månaden i Autoliv, SKF och Sampo. Förvaltarna menar att Autoliv besitter en attraktiv värdering och att bolaget kommer gynnas av att den globala bilförsäljningen är på väg att återhämta sig. Samma trend tror förvaltarna kommer gynna SKF.

De största försäljningarna gjordes i Castellum, GN Store Nord och Vestas. Enligt förvaltarna riskerar fastighetsbolagen att som helhet se en långsiktig negativ påverkan av pandemin, då behovet av butiks- och kontorsyta kan komma att minska. Innehaven i GN och Vestas skalades ner efter starka kursutvecklingar i respektive bolag, avslutar förvaltarna.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Novo Nordisk, Bravida och Kinnevik med portföljvikterna 3,6, 3,4 respektive 3,3 procent.

Lannebo Mixfond, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent2,8
Index MM, förändring i procent2,1
Fond i år, förändring i procent-0,2
Index i år, förändring i procent3,3

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev