Stenhus Fastigheter förvärvar och projektutvecklar i två separata affärer

Nyhet

Stenhus Fastigheter förvärvar och projektutvecklar i två separata affärer

Stenhus Fastigheter förvärvar och projektutvecklar i två separata affärer. Bolaget projektutvecklar och hyr ut 2 000 kvadratmeter till Ö&B i sin fastighet på Montören 1 i Köping. Dessutom förvärvar bolaget fastigheten Märsta 21:72 för 8,5 miljoner kronor där säljaren är ett svenskt privat aktiebolag. Det framgår av ett pressmeddelande.

Stenhus Fastigheter avser att uppföra en nybyggnad på fastigheten Montören 1 i Köping till Ö&B, denna byggnad om 2 000 kvadratmeter kommer i sin helhet att hyras ut på ett tioårigt hyresavtal, där hyresavtalet är villkorat av detaljplan och bygglov. Investeringen beräknas uppgå till 33 miljoner kronor inklusive förberedande arbete för fortsatt utveckling av fastigheten. Årshyran beräknas uppgå till 2,4 miljoner kronor inklusive tillägg.

Stenhus Fastigheter förvärvar och tillträder även fastigheten Märsta 21:72 inom segmentet lager/Industri. Den preliminära köpeskillingen för aktierna i det fastighetsägande bolaget beräknas till 0,2 miljoner kronor, inklusive förvärvskostnader. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 8,5 miljoner kronor och årshyran uppgår till 0,85 miljoner kronor med ett trippel net avtal, hyreslängden är fyra år. Förvärvet finansieras helt med bolagets tillgängliga medel och förutsätter således ingen ny finansiering.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Stenhus Fastigheter

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Stenhus Fastigheter

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev