Nyhet

Stenocare

Stenocare ökar omsättningen - små resultatförändringar

Medicinska cannabisbolaget Stenocare redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg till 0,4 miljoner danska kronor (0,093) efter att bolaget levererat produkter till den svenska marknaden.

Ebitda-resultat blev -3,1 miljoner danska kronor (-2,63).

Resultatet efter skatt blev -2,9 miljoner danska kronor (-2,83).

Resultat per aktie hamnade på -0,25 danska kronor (-0,32).

Likvida medel uppgick till 20,4 miljoner danska kronor.

- Allt som allt har vi gjort goda framsteg under första kvartalet. Med den höga aktivitetsnivån och daglig exekvering är jag säker på att vi är på rätt väg för att framgångsrikt leverera på tillväxtplanen Stenocare 2,0, kommenterar vd:n Thomas Skovlund Schnegelsberg.

Bolaget har som ambition att göra entré i upp emot tio länder de kommande 4-5 åren.

Stenocare, MdkkQ1-2021Q1-2020
Nettoomsättning0,40,093
EBITDA-3,1-2,63
Nettoresultat-2,9-2,83
Resultat per aktie, dkk-0,25-0,32
Likvida medel20,4


http://media.finwire.com/media/FWS005F24A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Stenocare

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Stenocare

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt