Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stenocare

Stenocare vänder till förlust i fjärde kvartalet - mål etablera sig i tio nya länder kommande 4-5 åren

Medicinska cannabisbolaget Stenocare redovisar en liten omsättning i det fjärde kvartalet. Bolaget vänder fjolårets vinst till en förlust på 3,9 miljoner danska kronor efter skatt.

Omsättningen uppgick till 0,1 miljoner danska kronor (0,0).

Ebita-resultat blev -3,9 miljoner danska kronor (7,3).

Resultatet före skatt var -3,9 miljoner danska kronor (6,8), och efter skatt -3,9 miljoner danska kronor (5,3).

I rapporten uppger vd Thomas Skovlund Schnegelsberg att målet är att etablera sig i tio nya länder över de kommande fyra till fem åren. Det kan jämföras med att EU idag har 18 länder som godkänner medicinsk cannabis med ytterligare nio obestämda.

Stenocares expansion har också länder där medicinsk cannabis inte är legaliserad på radarn. Lanseringar på sådana marknader medför ”first mover”-fördelar, påpekar vd.

”Med vårt inträde i Sverige i december 2020 bevisade vi att våra reglerade och kommersiella tillgångar gör det möjligt för oss att leverera godkända medicinska cannabis-oljeprodukter till en marknad som inte har någon allmän legalisering på plats”, säger Thomas Skovlund Schnegelsberg.

Stenocare, MdkkQ4-2020Q4-2019
Nettoomsättning0,10,0
EBITA-3,97,3
Resultat före skatt-3,96,8
Nettoresultat-3,95,3
Utdelning per aktie, dkk0


http://media.finwire.com/media/FWS005B220-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Stenocare

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Stenocare

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt