Stigande marknad trots oro för coronaviruset - Norron Active ökade 4,65 procent i september

Nyhet

Stigande marknad trots oro för coronaviruset - Norron Active ökade 4,65 procent i september

Fonden Norron Active steg 4,65 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 4,19 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 4,15 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Gustaf Sjögren.

I rapporten skriver förvaltaren att marknaden under månaden präglades av en oro för en andra våg av coronaviruset samt risken för nya lockdownåtgärder. Även osäkerhet kring det amerikanska presidentvalet stod i fokus under september, menar Sjögren.

På sektornivå stod teknikbolagen för en volatil månad. Enligt förvaltaren berodde osäkerheten hos investerarna bland annat på disskusionerna om att eventuellt bryta upp teknikjättarna i delar.

På den svenska marknaden gick fastighetssektorn starkt. Trots det var bolagen i sektorn vid månadsskiftet ner ungefär 20 procent från årshögsta i februari. Sjögren lyfter även att flera bolag som under våren ställde in sina utdelningar i september åter började dela ut pengar till sina investerare. Exempelvis nämns Electrolux, Husqvarna och Holmen.

Fondens största positiva bidragsgivare blev i september Xvivo, Hexagon, Atlas Copco och Volvo. De största negativa bidragen kom från SEB, Nordea, BioArctic, Ericsson och Oncopeptides.

De största innehaven i fonden var vid månadsskiftet Volvo, Atlas Copco och Hexagon med portföljvikterna 6,97, 6,62 respektive 6,2 procent.

Norron Active, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent4,65
Index MM, förändring i procent4,19
Fond i år, förändring i procent4,15

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev