Stillfronts rapport har förvärven i fokus enligt Kepler - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Stillfronts rapport har förvärven i fokus enligt Kepler

Det som blir intressant kring Stillfronts delårsrapport för första kvartalet är förvärven av Super Free och Sandbox. Det skriver Kepler Cheuvreux som upprepar köp men sänker riktkursen till 115 kronor (120), på sänkta prognoser för rörelseresultatet i år och nästa år.

Det som gör förvärven intressanta är att första kvartalet är det första som de varit en del av Stillfront. Också eventuella kommentarer om IFDA-effekterna kommer att vara intressanta, skriver Kepler.

Analyshuset räknar med att Stillfront redovisar intäkter på 1 303 miljoner kronor och ebitda på 495 miljoner kronor.

"Vi förväntar oss en underliggande tillväxt i spelportföljen, men intäkterna kommer fortsatt att påverkas av valutor, vilket vi förväntar oss kommer att tynga med 4-5 procent jämfört med det fjärde kvartalet 2020", heter det. Stillfront rapporterar den 5 maj.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Stillfront

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Stillfront

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev