Stillfronts vd: Vi har förberett oss inför IDFA i ett års tid
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stillfronts vd: Vi har förberett oss inför IDFA i ett års tid

Stillfronts

Gamingbolaget Stillfront har förberett sig inför IDFA-förändringar i ett års tid, säger bolagets vd Jörgen Larsson på Pareto Gaming Seminar.

Stillfront startade då ett internt projekt för att göra många olika saker, däribland öka förståelsen och utveckla modeller som simulerar den riktade annonseringen. Bolaget är nöjda med hur det projektet har utvecklats.

Han tillägger att den riktade annonseringen påverkar endast runt 12 procent av omsättningen, främst strategispelen i portföljen mot iOS. Det är en ganska begränsad del av verksamheten som behöver inte ens påverkas, förklarar vd:n.

"Jag tror det viktigaste att ta med sig är att när man inte kan betala för trafik som är riktad, så är värdet på den trafiken naturligt lägre. Om värdet är lägre så måste priset justeras ned, annars finns det ingen marknadslogik", säger Stillfront-chefen.

"Det vi inte har en aning om är om det tar två veckor, eller två månader. Det är för tidigt att dra några slutsatser eftersom många har inte uppgraderat till 14.5 eller 14.6 ännu", resonerar vd:n.

Även M&A tas upp och Larsson anser att förvärv utgör en bättre strategi för att fylla vissa luckor i spelportföljen än organiska satsningar.

Det är rimligt att förvänta sig att förvärvsmultiplarna går upp över tid, men Larsson tillägger att Stillfront inte är lika villiga som vissa andra aktörer att betala överpris.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Stillfront

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Stillfront

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt