Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stockmanndivisionen omorganiserar verksamhet - sparar in 4 miljoner euro årligen

Stockmanns verksamhet för varuhusaffärer förnyar sin operativa modell för att öka kundnöjdheten och lönsamheten, detta sker personalminskningar. Reformen påverkar alla verksamhetsländer och totalt förväntas åtgärden leda till årliga kostnadsbesparingar om nära 4 miljoner euro, vilka gradvis inverkar från och med andra halvåret 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

Personalminskningarna uppges inte påverka varuhusens, kundbetjäningens eller nätbutikens verksamheter. I Finland omfattar samarbetsförhandlingarna cirka 210 tjänster, varav minskningsbehovet är högst 60 tjänster. Av organisationens nuvarande uppgifter kommer cirka 105 tjänster att upphöra och 45 nya skapas.

"Vi fortsätter att systematiskt implementera vår kundorienterade strategi och att förbättra lönsamheten. Den nu planerade reformen av den operativa modellen utgår från ett starkare stöd för de kommersiella processerna. Målet är att utveckla smidigare processer genom att gallra bort överlappande funktioner även mellan länderna och införa en plattare hierarki för att göra vår service snabbare och bättre samt att skära ner de fasta kostnaderna", konstaterar Stockmanns transformationsdirektör Mikko Huttunen.

Hela Stockmannkoncernen sysselsätter 5 927 personer i 19 länder.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Stockmann

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Stockmann

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt