Stocks in Play - bred nedgång, Lundin Energy stiger med stöd av högre oljepris

Nyhet

{newsItem.title}

Stocks in Play - bred nedgång, Lundin Energy stiger med stöd av högre oljepris

Stockholmsbörsen faller på fredag förmiddag, i linje med utvecklingen på de stora Europabörserna.

Wall Street föll i går kväll då Federal Reserve-chefen Jay Powell inte lyckades lugna investerarna att centralbanken kommer att lyckas hålla de stigande obligationsräntorna och inflationsförväntningarna i schack. Powell sade att det kan komma en temporär inflationsuppgång när samhället åter öppnar igen. Han tillade att detta samtidigt inte lär bli tillräckligt för att få Fed att ändra sin penningpolitik och börja höja räntan.

Efter 40 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,88 procent till 2 047,04. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -1,11 procent som lägst och -0,52 procent som högst.

Stockholm All-Share index (SAX) var ned 1,04 procent.

Oljebolaget Lundin Energy gynnas av det stigande oljepriset. Verkstadsbolaget Sandvik backar trots att styrelseordförande Johan Molin köpt aktier i bolaget för 60 miljoner kronor kronor. Ericssons vd Börje Ekholm flaggar i årsredovisningen för att 2021 blir ett investeringsår för bolaget. Uppköpsbudet på Handicare fullföljs sedan budgivaren Savaria fått accept från aktieägare motsvarande 95,2 procent av aktierna i bolaget.

AktieKursförändringKommentar
Spectracure21,8%Har hittills behandlat 17 patienter i pågående studie, vill göra en fas 2b-studie
Logistea3,1%Ingår ett omvänt förvärv med Athanese Tech, aktien förblir noterad på First North
Lundin Energy1,7%Gynnas av det stigande oljepriset
Handicare1,2%Savaria fullföljer uppköpsbud efter acceptnivå på 95,2 procent
Bergs Timber0,0%Presenterar nya finansiella mål och strategisk inriktning
Ericsson-0,4%Vd Börje Ekholm flaggar i årsredovisningen för att 2021 blir ett investeringsår
Sandvik-0,9%Styrelseordförande Johan Molin har köpt aktier för 60 miljoner kronor
Cdon-6,4%Vd Kristoffer Väliharju frånträder temporärt sin tjänst på grund av sjukdom
Double Bond Pharma-5,5%Ska genomföra en företrädesemission av units


http://media.finwire.com/media/FWM005BA3E-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev