Stocks in Play - Filo Mining stiger kraftigt på fynd - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Stocks in Play - Filo Mining stiger kraftigt på fynd

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat stigande på fredagen. Gruvbolaget Filo Mining rusar efter fynd vid Filo del Sol-projektet i Argentina.

Efter drygt 20 minuters handel var OMXS30-indexet upp 0,77 procent till 2 222,86. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet 0,70 procent som lägst och 1,00 procent som högst.

Stockholm All-Share index (SAX) var upp 0,50 procent.

AktieKursförändringKommentar
Filo Mining71,0%Har hittat ny zon med koppar, guld och silver vid Filo del Sol
H&M2,2%Vd köper aktier för 1,2 miljoner kronor
Nobina1,8%Har tecknat kontrakt värt 1,6 miljarder kronor över åtta år
SKF1,7%JP Morgan höjer till neutral från undervikt
Trelleborg−0,3%Branschstatistik från CEMA visar fortsatt uppgång i maj
Autoliv−0,7%Återinför kvartalsutdelningar
Storytel−1,8%Lägger ned tidnings- och magasinsintjänst Ztory som köptes 2019
Fasadgruppen−2,9%Meddelar tre förvärv, varav två i Norge


http://media.finwire.com/media/FWM005F9F7-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev