Stocks in Play - Getinge sticker efter bra rapport, Traton kör iväg uppåt med höjda marginaler

Nyhet

{newsItem.title}

Stocks in Play - Getinge sticker efter bra rapport, Traton kör iväg uppåt med höjda marginaler

Medicinteknikbolaget Getinge och lastbilskoncernen Traton stiger under tisdagens inledande handel efter att ha presenterat en stark kvartalsrapport respektive höjt guidningen.

Efter 20 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,05 procent till 2 256,48. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,19 procent som lägst och 0,17 procent som högst.
Utdelningsjusterat, var OMXS30-indexet ned 0,05 procent. Under dagen har detta indexet rört sig inom intervallet -0,19 procent som lägst och 0,17 procent som högst. Stockholm All-Share index (SAX) var ned 0,05 procent.
Biometribolaget Fingerprint Cards släppte idag en kvartalsrapport där man ökade omsättningen och vände till positivt rörelseresultat, något som togs emot med jubel av marknaden.

Energibolaget Africa Energy meddelade att de slutfört två utfarmningsavtal för ett sydafrikanskt oljefält vilket fick aktien att stiga.

Riskkapitalbolaget EQT såg idag TA Associates sälja en aktiepost till en rabatt om 4 procent, vilket gav ett märkbart utslag i aktien.

Liknande skedde i life Science-bolaget Addlife där Danske Bank sålde en storpost före marknadsöppningen, vilket fick aktieägare att rygga tillbaka och sälja av aktien något.

AktieKursförändringKommentar
Fingerprint Cards11,2%Vände till positivt rörelseresultat
Bufab10,1%Gör ett rekordkvartal gällande omsättning, rörelsevinst och VPA
Byggmax6,5%Vände till positiv ebita under första kvartalet
Scandic5,7%DNB höjer Scandic Hotels till köp (behåll), riktkurs 46 kronor
Getinge4,7%Kom in över analytikernas förväntningarna på flera plan i dagens kvartalsrapport
Traton3,8%Höjer marginalprognoser för helåret och guidar upp i första kvartalet
Africa Energy3,4%Tecknat utfarmningsavtal för sydafrikanskt oljefält
Stora Enso0,8%Stänger massa- och pappersproduktionen vid bruken i Kvarnsveden och Veitsiluoto
Astra Zeneca0,6%SEB höjer till köp (behåll), riktkurs 980 kronor (929)
Avanza−0,30%Presenterar sin kvartalsrapport, kom in i linje med preliminära siffror
Hexagon−1,0%Handelsbanken säljer till sälj (behåll), riktkurs 795 kronor (755)
Addlife−2,5%Danske Bank mäklar storpost innan marknaden öppnat
Boule Diagnostics−3,2%Pareto sänker till behåll (köp), riktkurs 70 kronor (56)
AAK−4,1%Barclays sänker AAK till undervikt (jämvikt), riktkurs 171 kronor
EQT−4,5%TA Associates säljer aktiepost till 4 procent rabatt


http://media.finwire.com/media/FWM005DEE9-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev