Stocks in Play - Micro Systemation och Björn Borg mot strömmen

Nyhet

{newsItem.title}

Stocks in Play - Micro Systemation och Björn Borg mot strömmen

Stockholmsbörsen har som väntat öppnat nedåt på fredagen, tyngd av börsnedgångar i omvärlden efter den kraftiga ränteuppgången i USA i går. Rapportflödet har varit intensivt med främst mindre börsbolag.

Efter 20 minuters handel var OMXS30-indexet ned 1,19 procent till 2 014,64 . Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -1,88 procent som lägst och -1,15 procent som högst.

Stockholm All-Share index (SAX) var ned 1,39 procent.

AktieKursförändringKommentar
Micro Systemation5,1%Spotify-medgrundaren Martin Lorentzon har köpt in sig
Björn Borg2,7%Rörelseresultatet steg till 6,5 miljoner kronor (1,4)
Myconic−0,2%Får order värd 8-12 miljoner dollar
Sandvik−1,0%HSBC höjer till köp (behåll)
Elekta−1,7%Morningstar höjer till köp (behåll)
Cavotec−3,0%Nettoresultatet blev -4,7 miljoner euro (1,8)
Implantica−5,4%Pareto sänker till behåll (köp)
Hexpol−5,7%Berenberg inleder med sälj


http://media.finwire.com/media/FWM005B3DD-table-1

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev