Stocks in Play - Swedish Match stiger på besked om avknoppning

Nyhet

{newsItem.title}

Stocks in Play - Swedish Match stiger på besked om avknoppning

Stockholmsbörsen backar något under inledningen på onsdagen. Tobaksbolaget Swedish Match är klart bäst i dag bland storbolagen efter en avknoppningsnyhet.

Efter 55 minuters handel var OMXS30-indexet ned 0,13 procent till 2 338,78. Indexet har under dagen rört sig inom intervallet -0,32 procent som lägst och 0,05 procent som högst.

Breda OMXSPI var ned 0,21 procent.

AktieKursförändringKommentar
Arlandastad7,4%Har börspremiär på First North
Swedish Match4,1%Planerar att knoppa av resterande röktobaksverksamhet
Sdiptech3,1%Höjer tillväxtmålen
Bergs Timber0,8%Gör brittiskt förvärv
H&M−3,8%Försäljningsrapport kom in sämre än väntat under tredje kvartalet
Calliditas−28,2%FDA förlänger måldatumet för granskning av läkemedelskandidat


http://media.finwire.com/media/FWM0065E1C-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev