Nyhet

Stora

Stora Enso och Tetra Pak ska tredubbla Polens återvinningskapacitet av dryckeskartonger

Skogsindustribolaget Stora Enso har ingått samarbete med Tetra Pak om att tillsammans förse marknaden med cirkulära lösningar, vilka ska tredubbla Polens återvinningskapacitet av dryckeskartonger. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom samarbetet kommer bolagen investera totalt 29,1 miljoner euro, Stora Enso står för 17 miljoner euro i en anläggning som tillvaratar kartongfiber. Tetra Pak kommer med den resterande investeringen på 12,1 miljoner euro tillsammans med bolaget Plastigram bygga en andra anläggning.

De två anläggningarna ska avsevärt förbättra återvinningen i Central- och Östeuropa, genom att bland annat tredubbla Polens årliga kapacitet för återvinning av dryckeskartonger, från 25 000 till 75 000 ton.

"Stora Enso levererar förpackningsmaterial som produceras från förnybara resurser. Tack vare det här initiativet kan vi avancera mot en högre återvinningsgrad. Det är en avgörande faktor för att möjliggöra en cirkulär ekonomi. Vi är glada över att samarbeta med Tetra Pak i vad som kommer att bli ytterligare en milstolpe på väg mot den cirkulära framtid vi avser att förverkliga", säger Hannu Kasurinen, chef för Stora Ensos division Packaging Materials.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Stora Enso R

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Stora Enso R

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt