Nyhet

Storägare

Storägare i Cdon skyller kursnedgången på svenska finanstwitter - Breakit

Den USA-baserade storägaren Adam Wyden i Cdon skyller aktiens nedgång den senaste tiden på svenska finanstwitter, eller "retail ants". Det framgår av en intervju med Breakit.

Han uttrycker frustration över den svaga kursutvecklingen, men berättar att hans kapitalfirma ADW Capital med 15 procent av aktiekapitalet inte tänker lämna.

Han menar att den dystra kursutvecklingen kan bero på att bolaget nyligen tvingats till en ledningsförändring samt en utbredd och i hans mening överdriven rädsla för Amazon. Han ger heller inte mycket för de tekniska utmaningarna i plattformsbytet.

“De tekniska problemen och sådant, det är bara bullshit. Det går att fixa inom tre till sex månader. Alla tittar på aktien, och tror att sådana saker är fatalt. Men finns inga institutionella investerare här, utan det handlar om folk på twitter, och på aktiesidor, och det är så mycket bullshit. Det är små svenska myror”, säger han till Breakit.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CDON

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien CDON

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt