Strand Förmögenhetsfond ser starkare än väntad återhämtning - ökade 4,4 procent i augusti

Nyhet

Strand Förmögenhetsfond ser starkare än väntad återhämtning - ökade 4,4 procent i augusti

Fonden Strand Förmögenhetsfond steg 4,4 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 1,9 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Gällande den gångna månades aktiemarknad skriver förvaltarna följande.

"Aktiemarknaden fortsatte uppåt i augusti för femte månaden i rad. Återhämtningen i ekonomin efter vårens nedstängningar är naturligtvis en delförklaring och det visade sig också i delårsrapporterna för andra kvartalet att efterfrågan kom igång tidigare och var lite starkare än väntat. Samtidigt är det en återhämtning snarare än en tillväxtfas då den ekonomiska aktiviteten i världen fortfarande ligger under den nivå som rådde före Covid-19".

Förvaltarna riktar även ett fokus mot presidentvalet i USA.

"Det amerikanska valet den 3 november närmar sig. För närvarande ser Joe Biden ut att vara i ledning och Donald Trump lider bland annat av sin ganska inkonsekventa coronapolitik men det kan svänga fort så utfallet är fortfarande osäkert. Om Joe Biden vinner blir det sannolikt lite mindre konfrontativ politik från USA:s sida men troligen också en del skattehöjningar så det är inte självklart vem som är bäst för aktiemarknaden".

Aktievikten uppgick vid månadsskiftet till 45,5 procent. Inklusive fondens andelar i aktiefonden Arisaig Asia uppgick aktieexponeringen till 52,5 procent.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Embracer, Autoliv, Climeon, Assa Abloy och Essity.

Strand Förmögenhetsfond, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent4,4
Index MM, förändring i procent1,9

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev