Strand Småbolagsfond ökade 2 procent i september - förvärv av Xvivo bidrog positivt

Nyhet

Strand Småbolagsfond ökade 2 procent i september - förvärv av Xvivo bidrog positivt

Fonden Strand Småbolagsfond steg 2 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 3,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I sina kommentarer väljer förvaltarna att blicka fram mot kommande rapportperiod.

"Inom kort startar perioden då rapporterna för årets tredje kvartal presenteras. Andra kvartalets rapporter var generellt sett bättre än väntat och många företag såg en positiv utveckling i slutet av perioden. Frågan är om detta berodde på uppdämt behov eller om det var riktig efterfrågan som kom tillbaka".

Vidare noterar förvaltarna att Donald Trump har får corona och att det skapar en ytterligare osäkerhet på marknaden.

Positiva bidragsgivare för månaden var Xvivo Perfusion, Green Landscaping och Lindab. Xvivo Perfusion gjorde ett intressant förvärv under månaden enligt förvaltarna, vilket fick aktien attt stiga.

Negativa bidragsgivare var Beijer Ref, Evolution och Sectra.

Under perioden har förvaltarna dragit ner riskexponeringen.

Vid månadensskiftet var fondens största aktieinnehav Xvivo Perfusion, Tobii, Sdiptech, NCAB och Evolution

Strand Småbolagsfond, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent2
Index MM, förändring i procent3,8

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev