Nyhet

Strand Småbolagsfond ökade 2 procent i september - förvärv av Xvivo bidrog positivt

Fonden Strand Småbolagsfond steg 2 procent i september, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 3,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

I sina kommentarer väljer förvaltarna att blicka fram mot kommande rapportperiod.

"Inom kort startar perioden då rapporterna för årets tredje kvartal presenteras. Andra kvartalets rapporter var generellt sett bättre än väntat och många företag såg en positiv utveckling i slutet av perioden. Frågan är om detta berodde på uppdämt behov eller om det var riktig efterfrågan som kom tillbaka".

Vidare noterar förvaltarna att Donald Trump har får corona och att det skapar en ytterligare osäkerhet på marknaden.

Positiva bidragsgivare för månaden var Xvivo Perfusion, Green Landscaping och Lindab. Xvivo Perfusion gjorde ett intressant förvärv under månaden enligt förvaltarna, vilket fick aktien attt stiga.

Negativa bidragsgivare var Beijer Ref, Evolution och Sectra.

Under perioden har förvaltarna dragit ner riskexponeringen.

Vid månadensskiftet var fondens största aktieinnehav Xvivo Perfusion, Tobii, Sdiptech, NCAB och Evolution

Strand Småbolagsfond, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent2
Index MM, förändring i procent3,8

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt