Nyhet

Strax ska leverera coronatester i Europa, väntas få stor positiv påverkan på Q1-resultatet - aktien rusar

Strax ingår partnerskap med ett tyskt specialistbolag inom personlig skyddsutrustning avseende leverans av covid-19-tester till ett regionalt statligt organ i Europa. Enligt Strax väntas försäljningen av testerna överstiga 32 miljoner euro, motsvarande 328 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya kontraktet gäller för första kvartalet och väntas få en betydande positiv inverkan på Strax resultat för perioden.

”Det är glädjande för hela Strax-organisationen att vara involverad i leveranser av covid-19-tester under dessa utmanande tider. Vi har snabbt byggt upp ett rykte som en pålitlig leverantör av olika pandemirelaterade produkter efter att framgångsrikt ha levererat dessa till olika statliga organisationer, sjukhus, stora återförsäljare och specialiserade läkemedelsdistributörer globalt. Vi siktar på att fortsätta denna resa tills vi har kommit ut i andra änden av den pågående covid-19-pandemin”, säger vd Gudmundur Palmason.
Aktien rusar nära 50 procent på onsdagen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Strax

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Strax

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt