Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Studier visar på fördelar med Senzimes EMG-monitorering

Medicinteknikbolaget Senzime meddelar att nyligen publicerade studier visar att EMG monitorering kan bidra till att minska allvarliga komplikationer vid användning av muskelrelaxerande läkemedel, samtidigt som införande av kvantitativ neuromuskulär monitorering resulterar i en nettokostnadsbesparing genom att reducera ovan nämnda respiratoriska komplikationer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Senzime arbetar mot anestesirelaterade komplikationer. Bolagets EMG-system Tetragraph mäter digitalt och kontinuerligt graden av neuromuskulär blockad för att förebygga komplikationer, förbättra klinisk precision och förenkla hanteringen i vården.

Under 2021 har en mängd studier publicerats globalt inom området, vilka bland annat belyser sambandet mellan kvarstående muskelblockad och ökad risk för komplikationer, fördelar med EMG-teknologi jämfört med AMG samt räknar på kostnaden för ett exempelsjukhus att införa kvantitativ monitorering av samtliga patienter där muskelrelaxerande läkemedel används, skriver bolaget.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Senzime

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Senzime

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt