Nyhet

Styrelsen för Follicum rekommenderar aktieägarna att rösta för fusionen med Coegin Pharma

Styrelsen för Follicum rekommenderar enhälligt aktieägarna att rösta för fusionen med Coegin Pharma. Det framgår av ett pressmeddelande från Coegin Pharma som offentliggjort ett fusionsdokument.

Follicums styrelse kommenterar bland annat:

"Styrelsen bedömer att Nya Coegin Pharma har den kompetens och finansiella styrka som är nödvändig för att kunna utveckla Follicums verksamhet. Med hänvisning till Follicums begränsade verksamhet idag anser styrelsen att utvecklingen inom ramen för Nya Coegin Pharma kommer att vara positiv för både sysselsättningen och Follicums verksamhet".

Vidare anser styrelsen medför ett antal strategiska fördelar. Bland annat menar man att bolagen kan dra nytta av varandras kompetenser vad gäller forskning och utveckling. Vidare tror man att fusionen kan skapa mervärde för aktieägarna genom synergier i form av ledningskompetens och kompetens inom affärsutveckling. Samt undviker Follicum att på egen hand arrangera ytterligare finansiering för verksamheten.

En aktie i Follicum berättigar innehavaren att erhålla en aktie i Coegin Pharma. Follicum har kallat till extra stämma den 8 november för att godkänna samgåendet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt