Nyhet

Sun4Energy

Sun4Energy ökar omsättningen i Q3 - utvinner synergier från senaste förvärvet

Solcellsbolaget Sun4Energy redovisar ökande omsättning samt försämrat resultat i tredje kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen uppgick till 16,3 miljoner kronor (0).

Rörelseresultatet blev -1,26 miljoner kronor (0).

Justerat rörelseresultat blev -0,65 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev -1,26 miljoner kronor (0).

Resultat per aktie hamnade på -0,39 kronor (-8,97).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 0,18 miljoner kronor (0).

"Operativt sett har kvartalet varit mycket lyckat med bland annat förvärvet av Delabglava AB i Värmland, fullbelagda installationsteam i samtliga regioner, flera lyckade rekryteringar inom både sälj och montage och genomförandet av tre större kommersiella projekt", skriver vd Mattias Leijon i rapporten.

Sun4Energy har börjat utvinna synergieffekter från förvärvet av Delabglava AB i Värmland, bland annat har inköpspriserna minskat samtidigt som bolagen börjat bygga upp ett gemensamt centrallager i Örebro.

Sun4Energy började i förra veckan handlas på NGM Nordic SME.

Sun4Energy, MkrQ3-2021Q3-2020
Nettoomsättning16,30
Rörelseresultat-1,260
Rörelseresultat, justerat-0,65
Nettoresultat-1,260
Resultat per aktie, kronor-0,39-8,97
Kassaflöde från löpande verksamhet0,180


http://media.finwire.com/media/FWS006A758-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sun4Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sun4Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt