Sunrun steg på förvärvsnyhet - DNB Renewable Energy ökade 5,5 procent i juli

Nyhet

Sunrun steg på förvärvsnyhet - DNB Renewable Energy ökade 5,5 procent i juli

Fonden DNB Renewable Energy retail A steg 5,5 procent i juli, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 1,7 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 3,9 procent och är därmed bättre än index som har minskat 7,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Jon Sigurdsen och Christian Rom.

Bland innehaven som under juli presterade bäst fanns Sunrun, China Longyuan, First Solar, Renewable Energy group och vestas.

Sunrun förvärvade under månaden Vivint Solar, vilket enligt förvaltarna gör att man befäster sin position som marknadsledare i USA.

Bolagen som under juli drog ner avkastningen var främst Martinrea, Adecoagro, Willdan, AMG samt Dana.

Vid månadsskiftet hade fonden störst branschexponering mot generering, energisparande och materials med portföljvikterna på 33,3, 18,5 respektive 18,0 procent.

De största innehaven var vid tidpunkten China Longyuan, Renewable Energy Group samt Enel med vikterna 6,45, 6,39 respektive 6,01 procent.

DNB Renewable Energy retail A, %juli, 2020
Fond MM, förändring i procent5,5
Index MM, förändring i procent-1,7
Fond i år, förändring i procent-3,9
Index i år, förändring i procent-7,8

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev