Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Surgical Science förvärvar Simbionix för drygt 2,6 miljarder kronor

Kirurgisimulatorbolaget Surgical Science har tecknat ett villkorat avtal om förvärv av Simbionix USA som ägs av 3D Systems. Prislappen är 305 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 2,65 miljarder kronor, på kassa- och skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.

Simbionix är verksamt inom simulering för träning av kirurger och andra medicinska specialister inom ett brett antal områden. Bolaget har sin huvudsakliga verksamhet i Tel Aviv i Israel och omsatte 40,8 miljoner dollar under 2020 med ett rörelseresultat på 5,8 miljoner. Bolaget beskrivs komplettera och förstärka Surgical Sciences verksamhet inom dess båda affärsområden, såväl Educational Products som Industry/OEM.

”Det här förvärvet skall ses som en sammanslagning av två ledande aktörer för att accelerera möjligheterna att leverera nästa generations simuleringslösningar som skapar patientsäkerhet och värde till våra kunder. Vi har stor respekt för Simbionix kunnande och ser fram emot detta viktiga steg i att konsolidera vår växande nischmarknad", säger Surgical Sciences vd Gisli Hennermark.

Planen är att Surgical Science ska betala med kontanter och bolaget avser därför att genomföra en riktad nyemission för att finansiera affären.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Surgical Science

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Surgical Science

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt