Sustainable Energy Solutions inleder satsning på att kommersialisera sin patentportfölj
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sustainable Energy Solutions inleder satsning på att kommersialisera sin patentportfölj

Energiteknikbolaget Sustainable Energy Solutions inleder en satsning på att kommersialisera sin patentportfölj. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sustainable Energy Solutions har beslutat att utveckla verksamheten genom att inleda kommersialisering av bolagets patentportföljer med ambitionen att säkra kritiska affärer framöver. Bolaget avser även initiera en ny satsning med fokus på storskaliga projekt.

I dagsläget har bolaget tre patentportföljer på de mest relevanta marknaderna: Sverige, EU, USA samt vissa asiatiska länder. Värmepumpspatenten avser att effektivisera dagens värmepumpar där systemlösningen utvecklats med stöd av KTH. I beaktande av att skydda värmepumpspatentet har fyra kompletterande patent tagits fram.

Ett av de mer intressanta patenten omfattar en varvtalsstyrd kompressor vilken anpassar värmepumpens kapacitet. I jämförelse med äldre värmepumpar med antingen ett av/på-läge, bidrar den patenterade lösningen med en besparing på driftkostnaderna. Bolaget anser att det är ett starkt patent och uppskattar att teknologin används bland många värmepumpstillverkare idag.

Sustainable Energy Solutions har länge arbetat med en egen värmepumpsteknik och vissa delar av denna teknik går att applicera i konventionella värmepumpar till både mindre villor och större fastigheter. Vidare bedömer bolaget att det finns anledning att utreda patentintrång gällande varvtalsstyrningstekniken.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sustainable Energy

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sustainable Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt