Nyhet

Sustainion förvärvar 70 procent av aktierna i Elpro i Alingsås

Industribolaget Sustainion har tecknat avtal om att förvärva 70 procent av aktierna i automationstillverkaren Elpro i Alingsås. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sustainion kommer initialt förvärva 51 procent av aktierna till en kontant köpeskilling på 5,1 miljoner kronor. Det följs upp med att resterande 380 stycken aktier förvärvas i två trancher om 190 vardera senast den 31 maj 2024 och 2025, till priser som baseras på bolagets utveckling.

De två framtida betalningarna kan komma att ske antingen kontant eller i kombination med aktier i Sustainion.

Elpro i Alingsås är en tillverkare av avancerade automationslösningar med ett tydligt hållbarhetsfokus. Bolaget har 20 anställda och har historiskt omsatt 40 till 50 miljoner kronor per år med lönsamhet.

Förvärvet sker i samband med ett generationsskifte där Elpros vd är kvar med 30 procent i ägarandel. Vid den 31 augusti planeras förvärvet tas in i Sustainions räkenskaper.

"Jag är väldigt glad över att vi fått förtroendet att tillsammans med vd Jesper Ottoson få vara med på detta fina familjeföretags fortsatta resa. Elpro är en del av våra satsningar på hållbara lösningar inom elektrifiering och vi ser bra synergier mellan Elpro och övriga bolag inom gruppen", uppger Sustainions koncernchef Brodde Wetter.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sustainion

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sustainion

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt