Nyhet

Sustainion

Sustainion rapporterar positivt ebitda-resultat i Q3

Industribolaget Sustainion redovisar en ökad omsättning och vändning till ett positivt ebitda-resultat för det tredje kvartalet, jämfört med året innan.

Omsättningen steg till 17,4 miljoner kronor (2,5). Organiska tillväxten uppgick till 29,1 procent.

Ebitda-resultat blev 0,7 miljoner kronor (-0,6), med en ebitda-marginal på 4,0 procent. Samma marginal uppgår till 7,4 procent för årets första nio månader. Att utfallet blev något svagare i tredje kvartalet beror på att Sustainion har genomfört förvärv och att utvecklingen varit svag inom säkerhet.

”Dessutom har vi i flera av koncernens bolag haft fortsatta utmaningar med komponentbrist och långa leveranstider som en följd av pandemin”, säger vd Brodde Wetter.

Rörelseresultatet blev -0,4 miljoner kronor (-0,7).

Resultatet före skatt var -0,7 miljoner kronor (-0,7).

Resultatet efter skatt blev -0,5 miljoner kronor (-0,7), och per aktie 0,00 kronor (-0,04).

”Under kvartalet har vi fortsatt arbetat med olika projekt i dotterbolagen och vidare utvärderat synergierna bolagen emellan. Mycket fokus har ägnats åt komponentleveranser och på att kunna leverera produkter till kund. I flera av bolagen är orderingången god men leveranssvårigheter hämmar fortsatt försäljningen. Vi ser att det med ett bättre klimat på komponentmarknaden och inom leveranser finns väldigt goda möjligheter till en fin tillväxt framöver, bara pandemins negativa effekter ebbar ut”, säger Brodde Wetter.

Sustainion, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning17,42,5596,0%
EBITDA0,7-0,6
EBITDA-marginal4,0%
Rörelseresultat-0,4-0,7
Resultat före skatt-0,7-0,7
Nettoresultat-0,5-0,7
Resultat per aktie, kronor0,00-0,04


http://media.finwire.com/media/FWS00695D1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sustainion

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sustainion

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt