Nyhet

Sven

Sven Olof-Johansson har köpt mer under börsfrossan - Di

Fastighetsmiljardären Sven Olof-Johansson har fyllt på vissa av sina innehav under börsfrossan. Det uppger han till Dagens Industri.

Det är de långsiktiga innehaven som fyllts på, inklusive modejätten H&M som gick starkt på sin senaste rapport innan Ukrainakriget satte ett stopp.

Sven Olof-Johansson har även köpt mer i bankerna. Då dessa sjunkit ned erbjuder de nu en fantastisk direktavkastning, enligt finansräven. Favoriten är fortsatt Nordea.

”Det är ett välskött bolag som kommer att prestera bra, och de har en bra utdelning”, säger Sven Olof-Johansson som också har en betydande post i Swedbank.

Vidare har han fyllt på med aktier i SBB, där innehavet är värt närmare 2,3 miljarder kronor.

Sven Olof-Johansson har under tiden också tagit in verkstadsbolaget Alfa Laval och ett till fastighetsbolag, Atrium Ljungberg, i portföljen. I det senare äger han runt 1,5 procent av aktierna. Han beskriver Atrium som ett välskött, billigt bolag med en väldig potential.

Sven Olof-Johanssons största innehav är följande; Fastpartner (13 miljarder), SBB (2,3 miljarder), Atrium Ljungberg (383 miljoner), H&M (267 miljoner), Nordea (145 miljoner), Swedbank (99 miljoner), Volvo (68 miljoner) och Oscar Properties (40 miljoner).

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt