Nyhet

Svenska Bemlo tar in 33 miljoner för att lösa personalbristen inom sjukvården

Svenskgrundade marknadsplatsen för korttidsuppdrag inom vården, Bemlo, stängde nyligen en såddrunda om 33 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

I finansieringsrundan deltog bland annat Y Combinator, finansmannen Claes Dinkelspiel, toppchefer från Kry och Dropbox-grundaren Arash Ferdowsi. Pengarna ska användas för att accelerera bolagets expansion i Europa.

Bemlo kopplar ihop sjuksköterskor och läkare med vårdgivare för att fylla tillfälliga och längre vakanser. Bemlo samarbetar med flertalet vårdgivare och bemanningsföretag för att se till att hela marknaden av konsultuppdrag finns tillgänglig för sina användare, heter det i pressmeddelandet.

Företaget lanserades förra året har under det första halvåret av 2022 vuxit med mer än 20 procent på månadsbasis och varit del i den Silicon Valley baserade startup-acceleratorn Y Combinator. Under bolagets första verksamhetsår 2021 landade omsättningen på 1,5 miljoner kronor och förlusten på drygt 0,2 miljoner kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt