Svenska Nyttobostäder ökar förvaltningsresultatet i första rapporten efter noteringen

Nyhet

Svenska Nyttobostäder ökar förvaltningsresultatet i första rapporten efter noteringen

Fastighetsbolaget Svenska Nyttobostäder redovisar ökade hyresintäkter och förvaltningsresultat i tredje kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Det är bolagets första delårsrapporten efter noteringen på First North den 4 november.

Hyresintäkterna steg till 32 miljoner kronor (9), en ökning med 256 procent mot föregående år.

Driftnettot ökade till 20 miljoner kronor (6), en ökning med 233 procent mot föregående år.

Förvaltningsresultatet steg till 6 miljoner kronor (1), en ökning med 500 procent mot föregående år.

Resultatet före skatt var 20 miljoner kronor (21). Här ingår orealiserade värdeförändringar på fastigheter med 14 miljoner kronor (20).

Resultatet efter skatt blev 16 miljoner kronor (21), en minskning med 23,8 procent mot föregående år. Resultat per aktie hamnade på 0,17 kronor (0,16), vilket innebär en ökning med 6,3 procent mot föregående år.

- Det är med en enorm stolthet som vi på Svenska Nyttobostäder den 4 november introducerades på Nasdaq First North Growth Market. Det är väldigt roligt att något som vi har arbetat så hårt med har utvecklats i rekordfart från idé till ett förvaltningsbolag med en portfölj om 5 752 lägenheter, varav 814 tillträdda. Och det är bara början.Genom noteringen på First North Growth Market skapas bättre förutsättningar för framtida värdeskapande för bolagets ägare. Samtidigt ökar kännedomen om bolaget vilket ger oss större möjligheter till tillväxt, kommenterar vd Tommy Johansson i delårsrapporten.

- Under året har vi successivt tillträtt förvaltningsobjekt. Senast tillträdde vi Esplanaden i september, vilken var fullt uthyrd vid tillträdet. Vid årets slut kommer vi att ha tillträtt drygt 20 procent av det förvärvade fastighetsbeståndet. Vartefter vi tillträder fler fastigheter kommer både intäkter och resultat att öka. Blickar vi fram till 2023 kommer vi att ha drygt 70 procent av portföljen i förvaltning.

- Till och med september belastar engångskostnader för organisation- och verksamhetsutveckling resultatet. Dessa kostnader kommer att klinga av framöver. Framgent lämnar vi de organisatoriska engångskostnaderna bakom oss och med en ökande intäktsbas kommer förvaltningsresultatet successivt att förbättras, fortsätter Tommy Johansson.


Svenska Nyttobostäder, MkrQ3-2020Q3-2019Förändring
Hyresintäkter329255,6%
Driftöverskott206233,3%
Förvaltningsresultat61500,0%
Resultat före skatt2021-4,8%
Nettoresultat1621-23,8%
Resultat per aktie, kronor0,170,166,3%

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Svenska Nyttobostäder

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Svenska Nyttobostäder

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev