Svenska Oatly siktar på 10 miljarder dollar i värdering i samband med notering - BN

Nyhet

{newsItem.title}

Svenska Oatly siktar på 10 miljarder dollar i värdering i samband med notering - BN

Svenska Oatly, verksamma inom veganska konsumentvaror, överväger en amerikansk börsnotering som skulle värdera det till cirka tio miljarder dollar. Listningen kan bli av redan i maj, uppger källor till Blooomberg News.

Samma tillsynspersoner tillade att den planerade storleken och tidpunkten för listningen kan komma att ändras. Det uppges att Oatly också ska ha övervägt Hongkong innan beslut fattades om att satsa på en amerikansk notering. Oatly har avböjt att kommentera.

Oatly backas bland annat av Oprah Winfrey, Natalie Portman och finansjätten Blackstone.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Oatly

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Oatly

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev