Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sweco

Sweco minskade vinsten i Q3 (uppdatering)

(Mer info i hela nyheten)

Teknikkonsulten Sweco redovisar en ökad omsättning men också lägre rörelsevinst under tredje kvartalet i förhållande till samma period i fjol.

Omsättningen steg till 4 691 miljoner kronor (4 547).

"Den organiska tillväxten var positiv i Belgien, Danmark, Storbritannien och Norge, medan den var negativ i Sverige och Nederländerna, vilket ledde till en sammantagen organisk tillväxt på 1 procent, justerat för jämförelsestörande poster och kalendereffekter. Vi noterade ett något svagare kvartal i Sverige, delvis på grund av större och senarelagda semesteruttag än vanligt”, säger vd Åsa Bergman.

Ebita-resultat blev 359 miljoner kronor (417), med en ebita-marginal på 7,7 procent (9,2).

Ebita-utvecklingen var blandad. Medan Storbritannien, Belgien, Danmark och Finland kom att noteras för högre ebita-nivåer, kom samma resultat att bli lägre i Norge, Nederländerna och Sverige.

"Generellt för koncernen berodde ebita-ökningen främst på högre genomsnittliga arvoden, medan högre rörelsekostnader och högre frånvaro hade en negativ påverkan. Bidraget från förvärven hade också en positiv påverkan", skriver Sweco.

Justerat ebita-resultat blev 415 miljoner kronor (417).

Rörelseresultatet blev 360 miljoner kronor (404), med en rörelsemarginal på 7,7 procent (8,9).

Resultatet före skatt var 339 miljoner kronor (379). Resultatet efter skatt blev 267 miljoner kronor (295), och per aktie 0,75 kronor (0,83).

Sweco lämnar inga prognoser.

Sweco, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning4 6914 5473,2%
EBITA359417-13,9%
EBITA-marginal7,7%9,2%
EBITA, justerat415417-0,5%
Rörelseresultat360404-10,9%
Rörelsemarginal7,7%8,9%
Resultat före skatt339379-10,6%
Nettoresultat267295-9,5%
Resultat per aktie, kronor0,750,83-9,6%


http://media.finwire.com/media/FWM006881D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sweco

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sweco

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt