Swedbank behåller övervikt i aktier
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Swedbank behåller övervikt i aktier

Swedbank är fortsatt positiva till börsen och behåller övervikt i aktier i augusti. Det framgår av bankens senaste investeringsstrategi.

Banken skriver att bolagsrapporterna för andra kvartalet med råge överträffat högt ställda förväntningar och att underliggande ekonomisk styrka, vinsttillväxt och låga räntor föranleder att man behåller övervikt i aktier.

"Trots förnyad oro kring Covid-19 under månadens mitt så har optimismen på världens börser hållit i sig och på många håll har vi sett nya all-time-highs", säger Mattias Isakson, chef för Strategi & Allokering i månadsrapporten.

Banken menar att tre parametrar står till grund för allokeringen, dessa är ekonomisk återhämtning, vinsttillväxt samt låga räntor.

Vidare skriver man att "aktiemarknaden har alternerat fokus mellan högre priser/starkare arbetsmarknad/mindre stimulanser å ena sidan, avtagande tillväxt/fortsatt hög stimulans å den andra. Rotationen mellan aktier kopplade till olika investeringsfaktorer har därför fortsatt".

På räntesidan skriver banken att den kraftiga nedgången i amerikanska räntor var oväntad. Oron har sin grund i deltamutationens påverkan på den globala ekonomin. Federal Reserve har på senare tid medgivit att inflationen varit högre än väntat, men att de behåller tesen om att den är övergående.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Swedbank

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Swedbank

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt