Nyhet

Swemet kallar till extra stämma den 29 december för att godkänna fastighetsköp

Aktieägarna i elmätsbolaget Swemet kallas till extra bolagsstämma tisdagen den 29 december i Linköping.

Bolaget är idag hyresgäst i fastigheten Gavotten 8 som ägs av bolagets huvudaktieägare Jan Axelsson. Swemet är den största hyresgästen i fastigheten och disponerar 85 procent av lokalerna i fastigheten samt tillhörande tomt. Bolaget har erbjudits att förvärva fastigheten för en köpeskilling om 8,9 miljoner kronor vilket är i överensstämmelse med den värdering som utförts av Svefa, Norrköping, under november 2020.

Jämfört med det hyresförhållande som råder idag har bolaget beräknat att en årlig kostnadsmässig besparing uppnås som uppgår till 200 000 kronor. Kassaflödet beräknas vara neutralt med en årlig inkluderad låneamortering med 200 000 kronor.

Finansieringen av förvärvet sker genom banklån om 4.5 miljoner kronor och resterande del erläggs med egen likviditet. Styrelsen har tillstyrkt förslaget om förvärvet av fastigheten.

Nuvarande revisor har på grund av hög arbetsbelastning framfört önskemål om att lämna uppdraget för att istället ersättas av annan revisor inom Baks & Co. Mot bakgrund av detta önskemål föreslås stämman besluta att utse det auktoriserade revisionsbolaget Baks & Co som revisor med den auktoriserade revisorn Tobias Eriksson som huvudansvarig.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Swemet

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Swemet

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt