Nyhet

Swemet ökar rörelseresultatet under första halvåret

Elmätsbolaget Swemet redovisar ökande omsättning under första halvåret jämfört med samma period året innan. Bolaget rapporterar högre rörelsevinst.

Omsättningen steg till 15,2 miljoner kronor (8,6).

Ebitda-resultat blev 1,8 miljoner kronor (1,3).

Rörelseresultatet blev 0,7 miljoner kronor (0,3).

Resultatet efter skatt blev 0,6 miljoner kronor (0,1).

Resultat per aktie hamnade på 0,04 kronor (0,01).

Likvida medel uppgick till 0,4 miljoner kronor (0,1).

Bolagets vd Jan Axelsson lämnar följande kommentarer i rapporten:

"Swemet ser med god tillförsikt på framtiden och redovisar det bästa halvåret i bolagets historia och Swemet är i stark tillväxt. Våra befintliga kunder fortsätter sina utrullningar som planerat och nya tillkommer. Vi ser också att vår servicekomponent ökar vilken kommer vara en viktig del av vår tillväxt och framförallt ge en löpande basintäkt jämte försäljning av hårdvara. Swemet kommer att fortsätta att utveckla och erbjuda olika servicekomponenter vilket gör Swemet unikt som leverantör till energisektorn såväl i Sverige som internationellt".

Swemet, MkrH1-2020H1-2019
Nettoomsättning15,28,6
EBITDA1,81,3
EBITDA-marginal11,8%15,1%
Rörelseresultat0,70,3
Rörelsemarginal4,6%3,5%
Nettoresultat0,60,1
Resultat per aktie, kronor0,040,01
Likvida medel0,40,1

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Swemet

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Swemet

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt