Sydbank upprepar behåll för SAS, 'prisförvirrade aktieinvesterare' ger stöd åt aktien på kort sikt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sydbank upprepar behåll för SAS, 'prisförvirrade aktieinvesterare' ger stöd åt aktien på kort sikt

Sydbank

Sydbank upprepar rekommendationen behåll för SAS och betonar att en anpassning av affärsmodellen är ett måste om flygbolaget ska generera vinster i framtiden.

Denna rekommendation ges mot bakgrund av att SAS förluster under pandemin har varit mycket större än konkurrenternas sett till inkomstnivån före virusutbrottet.

Bäst har det gått för lågprisflygbolagen och denna grupp väntas även gynnas mest efter covid-19 sett till gällande trender kring resemönster. För SAS att hålla jämna steg skulle bolaget alltså behöva omvandla sig till ett lågprisflygbolag men enligt Sydbank är det svårt att se detta bli av.

Därför anser banken att det krävs ett fintänkande från SAS om hur att vinna över fritidsresenärer från lågprisflygbolagen. Till det ska bolaget jobba på att minska kostnaderna för att uppnå lönsamhet.

"Om SAS samtidigt kan finjustera produkten för affärsresenärer och få marknadsandelar kommer man att få bättre förutsättningar för ökade inkomster. Men det är en lång väg att gå och det kräver en uppgörelse med många av de bärande strukturer och processer i SAS organisationen idag - inte minst att få de anställdas uppbackning kring betydande förändringar (försämringar). Dessutom måste förändringarna ske snabbt - annars riskerar SAS att få slut på pengar igen", skriver Sydbank.

Slutsatsen blir att SAS-aktien är extremt dyr eftersom nuvarande börsvärdet är 2,5 gånger högre än före covid-19. Men euforin kring återöppningar kan leda "prisförvirrade aktieinvesterare" att kortsiktigt handla aktien frikopplat från verkligheten, varför behåll rekommenderas.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SAS

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SAS

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt