Nyhet

Sydbanks

Sydbanks vinst över förväntan

Sydbank redovisar högre intäkter och vinst för det första kvartalet, jämfört med året innan.

De totala intäkterna uppgick till 1 178 miljoner danska kronor (967), vilket var bättre än Bloombergs analytikerkonsensus som låg på 1 110 miljoner danska kronor.

Räntenettot uppgick till 490 miljoner danska kronor (424).

Banken hade under perioden kreditförluståtervinningar på 81 miljoner danska kronor (-84).

Nettoresultatet blev 291 miljoner danska kronor (55), väntat var 209 miljoner danska kronor.

Sydbank behåller sin prognos om ett nettoresultat på 850-1 150 miljoner danska kronor för helåret. Väntat är 1 030 miljoner danska kronor.

Sydbank, MdkkQ1-2021KonsensusFörändring mot konsensusQ1-2020
Intäkter1 1781 1106,1%967
Räntenetto490424
Resultat före skatt37370
Nettoresultat29120939,2%55
Konsensusdata från Bloomberg

http://media.finwire.com/media/FWM005E8B0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Sydbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Sydbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt