Synact Pharmas styrelseordförande: Den utökade studien ökar AP1189:s attraktionskraft
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Synact Pharmas styrelseordförande: Den utökade studien ökar AP1189:s attraktionskraft

Synact Pharma ser att den utökade studien med AP1189 inom tidig reumatoid artrit ökar möjligheterna på affärsutvecklingssidan och projektets attraktionskraft bland potentiella partners.

- Det här sätter oss i en situation som stärker vår affärsutveckling och hela partneringprocessen. Det är ett viktigt faktum här, säger styrelseordföranden Torbjørn Bjerke i en bolagsintervju efter morgonens delårsrapport samt gårdagens nyhet rörande RA-studien.

Förlusten för forskningsbolaget i det första kvartalet var högre jämfört med föregående år, till följd av ökade studierelaterade kostnader kopplat till de kliniska utvecklingsprogrammen för flaggskeppskandidaten AP1189.

Samtidigt har kassan förstärkts efter den senaste riktade nyemissionen och lyder nu 78,9 miljoner kronor, att jämföra med 8,1 miljoner samma period i fjol.

- Året har börjat spännande. Vi har noterat goda framsteg inom alla tre kliniska program, särskilt i dessa coronatider. På affärsutvecklingssidan ser vi ett bra intresse från potentiella partners vilket är uppmuntrande, framhåller bolagets vd Jeppe Øvlesen.

Under gårdagen släpptes nyheten att fas 2-studien inom RA utökas med mellan 15 och 20 fler patienter i syfte att uppnå statistisk signifikans. Top-line data förväntas nu till slutet av det tredje kvartalet.

- När vi pratar med potentiella partners vill de se så många patienter som möjligt. Det här ökar definitivt intresset på marknaden, poängterar styrelseordföranden Torbjørn Bjerke och fortsätter:

- Studien och rekryteringen löper på bra, även om top-line resultaten skjuts framåt något i tiden. Vi hade inte gjort detta om vi inte hade haft en bra rekrytering till studien.

Han påpekar att AP1189 kan bli ett revolutionerande läkemedel om det når marknaden, givet ett stort omött behov bland patienterna. De regulatoriska myndigheterna vill även se behandlingar med bättre säkerhetsprofil, vilket bedöms gynna AP1189.

-Om vi visar bra resultat kan vi bli en stor spelare inom det här fältet. Vi har dessutom en bred approach med flera skott på mål, resonerar Torbjørn Bjerke.

Under kvartalet har ledningsgruppen utökats ytterligare. Allra senast tillkom den tidigare Questcor-toppen James Knight för att leda bolagets affärsutveckling och hantera produktportföljen.

Marina Bozilenko har även föreslagits till styrelsen inför den kommande årsstämman, med över 30 års erfarenhet av investment banking och life science-industrin.

- Hon har en gedigen bakgrund inom både företagsutveckling och forskning, men även M&A och kapitalanskaffningar. Vi vill bygga en styrelse som består av internationella profiler eftersom industrin är global till sin karaktär, förklarar styrelseordföranden.

På frågan om kompetens inom M&A och kapitalanskaffningar är något som styrelsen tidigare saknat svarar företrädarna att det var en redan befintlig kompetens som Bozilenko kommer stärka om hon blir invald.

Marknaden har reagerat positivt på delårsrapportens innehåll och handlat upp aktien med i skrivande stund 3 procent.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SynAct Pharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SynAct Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt