Synthetic MR ökar intäkterna och resultatet i fjärde kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Synthetic MR ökar intäkterna och resultatet i fjärde kvartalet

Synthetic

Medicinteknikbolaget Synthetic MR redovisar ökande intäkter och resultat i fjärde kvartalet 2021 jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten ökade. Styrelsen föreslår ingen utdelning.

Nettoomsättningen steg 16,5 procent till 18,4 miljoner kronor (15,8).

Rörelseresultatet blev 5,2 miljoner kronor (3,1), med en rörelsemarginal på 28,3 procent (19,6).

Resultatet före skatt var 5,4 miljoner kronor (3,1).

Resultatet efter skatt blev 3,1 miljoner kronor (3,0), en ökning med 3,3 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,08 kronor (0,07), vilket innebär en ökning med 14,3 procent mot föregående år.

Styrelsen föreslår ingen utdelning, i likhet med föregående år.

- Försäljningen i perioden nådde återigen rekordnivå för ett enskilt kvartal. 18,4 miljoner kronor är därmed den högsta kvartalsförsäljningen i Synthetic MR:s historia. Ökningen är 16 procent jämfört med ett starkt fjärde kvartal förra året då försäljningen uppgick till 15,8 miljoner kronor. Trots enstaka störningar av pandemin i vissa marknader har vi ännu inte tappat affärer och jag bedömer försäljningen i 2021 års tre sista månader tillfredställande, kommenterar vd Ulrik Harrysson i bokslutet.

- Glädjande är att vi ser effekter av de globala licens- och distributionsavtal som vi nyligen skrev med Philips Healthcare och Siemens Healthineers. Redan under kvartalet genererade de order. Med motsvarande avtal sedan tidigare med bland andra GE Healthcare konstaterar jag att alla stora tillverkare av MR-kameror nu aktivt bidrar i försäljningen av Symri. Mycket positivt är också det faktum att alla våra prioriterade marknader fortsatt visar en tydlig försäljningsutveckling.

- Rörelseresultatet uppgick till 5,2 miljoner kronor (3,1) i fjärde kvartalet, vilket motsvarar en marginal om 28 procent (20). Det visar att vi får hävstångsverkan i rörelseresultatet när försäljningen ökar och jag är tillfreds med vår förbättrade operativa effektivitet, fortsätter Ulrik Harrysson.

- Signalen från marknaden är stark, vårt erbjudande uppskattas och de höga ambitioner vi har för tillväxt framåt är nåbara. Den utökning av produktportföljen som planeras ger oss fler lösningar att sälja och jag är övertygad om att de kommer tas väl emot av marknaden. Vår installerade bas är fortsatt nästan försumbar i marknadsandelstermer och som jag många gånger sagt är det upp till vår egen exekvering för att lyckas, säger Ulrik Harrysson om utsikterna.

- Viktiga förutsättningar för fortsatt lönsam tillväxt är på plats. Vi har en ny prismodell med tidsbegränsade licenser till ett betydligt högre pris än tidigare. Vår signifikant ökade säljkapacitet genom våra globala licens- och distributionsavtal som komplement till egna säljresurser för direktförsäljning är nu implementerad. Produktutvecklingsprojekt i samarbete med våra partner pågår i större utsträckning än tidigare. Detta för att nämna några tillväxtdrivande fundament, fortsätter Harrysson om utsikterna.

Synthetic MR, MkrQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning18,415,816,5%
Rörelseresultat5,23,167,7%
Rörelsemarginal28,3%19,6%
Resultat före skatt5,43,174,2%
Nettoresultat3,13,03,3%
Resultat per aktie, kronor0,080,0714,3%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS006F39B-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SyntheticMR

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien SyntheticMR

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.