Synthetic MRs nya produkt kan mer än dubbla den addresserbara marknaden - Företrädare för storägare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Synthetic MRs nya produkt kan mer än dubbla den addresserbara marknaden - Företrädare för storägare

Medicinteknikbolaget Synthetic MRs senaste kvantitativa mjukvarulösning Symri MSK för muskoskeletala sjukdomar kan mer än dubblera den adresserbara marknaden inom MR-scans. Det menar storägarföreträdaren David Zetterlund i en intervju med Finwire.

Hittills har företaget sålt licenser för MR-scans av hjärnor, vilket står för 25 procent av alla 80 miljoner MR-scans per år. Den nya produkten kan användas på axlar, ryggrader och knän vilket utgör ytterligare minst 25 procent av alla globala scans. Zetterlund menar att denna kan bli godkänd under 2021 vilket skulle vara en tillväxtdrivare för bolaget.

En annan sådan uppges vara avtalet med GE Healthcare som nyligen blev förnyat vilket innebär att GE kommer börja sälja fler helhetslösningar, vilket avsevärt skulle kunna öka intäkterna via samarbetsavtalet i fall där kunder vill ha Neuropaketet.

Dessa faktorer tillsammans med en stark tillväxt hos säljteamet, möjligheter till geografisk tillväxt, samarbeten med fler OEM:er och övergången till återkommande intäkter skulle bolaget, i ett optimistiskt scenario, kunna omsätta upp emot 300 miljoner kronor om 5 år, estimerar Zetterlund.

Förutsatt att kostnadssidan inte växer runt mer än dubbelt, då det framförallt är mjukvara utan produktionskostnad som säljs, så menar han ett rörelseresultat på runt 200 miljoner kronor om cirka 5 år inte skulle kunna vara osannolikt.

Han tar även upp att ett listbyte från Spotlight inte är otänkbart inom en snar framtid då bolagets tillväxtinitiativ kommit en bra bit på vägen.

Det har tidigare funnits en ambition att byta list men den lades på is när den nya vd:n tillträdde för att ha mer fokus på den operativa verksamheten.

Företrädaren vill framgent se att bolaget kommunicerar mer tydliga mål i samband med det kommande årsbokslutet. Han påpekar att vd:n varit på plats i ett och ett halvt år nu och förhoppningsvis har en tydligare bild av vad bolaget kan göra om kommande 3-5 år.

Tim Hansson
[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SyntheticMR

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SyntheticMR

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt