Taku-Taku har nu åtta förskolor anslutna - nyemission om två miljoner kronor inom kort

Nyhet

Taku-Taku har nu åtta förskolor anslutna - nyemission om två miljoner kronor inom kort

Taku-Taku har sedan ett tag ställt om från att ha veganska restauranger, till att leverera måltider till förskolor. Nu är man uppe i åtta förskolor. Det framkommer av ett meddelande från bolaget, via Pepins.

Varje dag äter 300 barn bolagets mat och nu är förskolorna igång igen efter sommaren.

"Under de kommande åtta veckorna öppnar vi ytterligare en skola i veckan. För dessa 8 skolor är våra smarta ugnar och mobila kylskåp redan finansierade och beställda. Med 16 förskolor i drift och drygt 700 måltider per dag beräknas verksamheten leverera ett positivt kassaflöde på rörelsenivå redan efter vecka 47", skriver bolaget.

Man har börjat jobba med förskolor utanför Tivoli-koncernen.

"Vi har redan fått mycket positiva reaktioner från skolor utanför Tivolis 30-talet skolor. Förskolor som hör talas om konceptet och vänt sig till oss och bett att få köpa vårt lunchkoncept. Vi har valt att börja jobba med tre av dessa "externa skolor" under september. Det blir ett slutgiltigt test på att vi har en mycket attraktiv lösning på förskolornas måltidsförsörjning."

Inom kort planerar bolaget att genomföra en företrädesemission på upp till två miljoner kronor. Pengarna ska finansiera utrustning för den fortsatta expansionen. Om det går enligt plan ska man under första kvartalet 2021 vara igång med drygt 30 förskolor.

Planen är då också att börja bearbeta både fler externa skolor, men också att börja med måltider till äldreboenden. Teckningskursen blir 6,60 kronor per aktie och om den fulltecknas kommer Taku Taku Partners Sweden AB att äga ca 32 procent av Taku-Taku huvudkontor AB.

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev