Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Taku-Taku har nu åtta förskolor anslutna - nyemission om två miljoner kronor inom kort

Taku-Taku har sedan ett tag ställt om från att ha veganska restauranger, till att leverera måltider till förskolor. Nu är man uppe i åtta förskolor. Det framkommer av ett meddelande från bolaget, via Pepins.

Varje dag äter 300 barn bolagets mat och nu är förskolorna igång igen efter sommaren.

"Under de kommande åtta veckorna öppnar vi ytterligare en skola i veckan. För dessa 8 skolor är våra smarta ugnar och mobila kylskåp redan finansierade och beställda. Med 16 förskolor i drift och drygt 700 måltider per dag beräknas verksamheten leverera ett positivt kassaflöde på rörelsenivå redan efter vecka 47", skriver bolaget.

Man har börjat jobba med förskolor utanför Tivoli-koncernen.

"Vi har redan fått mycket positiva reaktioner från skolor utanför Tivolis 30-talet skolor. Förskolor som hör talas om konceptet och vänt sig till oss och bett att få köpa vårt lunchkoncept. Vi har valt att börja jobba med tre av dessa "externa skolor" under september. Det blir ett slutgiltigt test på att vi har en mycket attraktiv lösning på förskolornas måltidsförsörjning."

Inom kort planerar bolaget att genomföra en företrädesemission på upp till två miljoner kronor. Pengarna ska finansiera utrustning för den fortsatta expansionen. Om det går enligt plan ska man under första kvartalet 2021 vara igång med drygt 30 förskolor.

Planen är då också att börja bearbeta både fler externa skolor, men också att börja med måltider till äldreboenden. Teckningskursen blir 6,60 kronor per aktie och om den fulltecknas kommer Taku Taku Partners Sweden AB att äga ca 32 procent av Taku-Taku huvudkontor AB.

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Tivoli

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Tivoli

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt