Nyhet

Taku-Takus emission ställs in efter att huvudägaren dragit sig ur - tackar för stöd till att försöka vända bolaget

Taku-Taku meddelar via Pepins att emissionen ställs in tills vidare. Detta på grund av att huvudägaren Tivoli Förskolor drar sig ur.

"Nyemissionen i Taku-Taku Partners Sweden AB är inställd tills vidare. Anledningen är att Tivoli Förskolor AB, som för närvarande äger cirka 62 procent av Taku Taku huvudkontor AB och dessutom är bolagets största kund, under helgen beslutat att inte längre tillhandahålla sina förskolor som kunder. Tivoli ger ingen tydlig förklaring till sitt beslut men konstaterar att de skulle tappa sin ägarmajoritet och kontroll i bolaget om emissionen skulle fullföljas," skriver Taku-Takus styrelseordförande Lennart Blomdahl.

Med anledning av detta faller förutsättningarna för Taku-Takus nyemission.

Emissionen ställs därför in tills vidare. Ledningen i Taku-Taku utreder nu vad som ska hända och undersöker alternativa möjligheter att driva verksamheten vidare.

"Vi som engagerat oss i Taku-Taku via partnerbolaget vill samtidigt passa på att tack alla er aktieägare för det stöd och den uppbackning ni givit Taku-Taku och de ansträngningar som gjorts för att vända bolaget," avslutar Blomdahl.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt