Nyhet

Taurus Energy har färdigställt en stabilitetsstudie med Xyloferm för FDA

Etanolbolaget Taurus Energy har färdigställt en stabilitetsstudie med Xyloferm för FDA, USA:s livs- och läkemedelsmyndighet. Det framgår av ett pressmeddelande som publicerades på fredagskvällen.

Taurus Energy har demonstrerat hållbarheten av Xyloferm i stabiliserad flytande form och färdigställer nu ansökan om marknadsgodkännande från FDA av Xyloferm som foderkomponent.

Bolaget har under sommaren genomfört en studie för att demonstrera att Xyloferm bibehåller aktivitet över den utlovade hållbarhetstiden om tre månader. Studien är färdigställd och visar att produkten i slutet av tremånadersperioden fortfarande presterar i enlighet med vad som anges på etiketten, vilket är vad FDA har efterfrågat.

Med stabilitetsstudien avklarad återstår slutgiltig granskning av den fullständiga ansökan varpå den är redo att lämnas till FDA för handläggning. Vid godkännande från FDA kommer ärendet gå vidare för slutgiltigt godkännande av AAFCO, Association of American Feed Control Officials. Bolaget har ingen uppgift om förväntad handläggningstid.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Taurus Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Taurus Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt