Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Taurus Energy har färdigställt en stabilitetsstudie med Xyloferm för FDA

Etanolbolaget Taurus Energy har färdigställt en stabilitetsstudie med Xyloferm för FDA, USA:s livs- och läkemedelsmyndighet. Det framgår av ett pressmeddelande som publicerades på fredagskvällen.

Taurus Energy har demonstrerat hållbarheten av Xyloferm i stabiliserad flytande form och färdigställer nu ansökan om marknadsgodkännande från FDA av Xyloferm som foderkomponent.

Bolaget har under sommaren genomfört en studie för att demonstrera att Xyloferm bibehåller aktivitet över den utlovade hållbarhetstiden om tre månader. Studien är färdigställd och visar att produkten i slutet av tremånadersperioden fortfarande presterar i enlighet med vad som anges på etiketten, vilket är vad FDA har efterfrågat.

Med stabilitetsstudien avklarad återstår slutgiltig granskning av den fullständiga ansökan varpå den är redo att lämnas till FDA för handläggning. Vid godkännande från FDA kommer ärendet gå vidare för slutgiltigt godkännande av AAFCO, Association of American Feed Control Officials. Bolaget har ingen uppgift om förväntad handläggningstid.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Taurus Energy

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Taurus Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt