Nyhet

Taurus Energy har upptäckt avvikelser i Xyloferm, avbryter FDA-ansökan

Etanolbolaget Taurus Energy har upptäckt avvikelser i sin produkt Xyloferm och väljer därför att avbryta sin ansökan om marknadsgodkännande i USA hos läkemedelsmyndigheten FDA. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt bolaget har tidigare okända avvikelser upptäckts i genomet i Xyloferm. Upptäckten kom till i samband med en helgenomsekvensering, det vill säga fullständig kartläggning av jästcellens hela DNA-sekvens.

”Analysen visar att produktens prestanda inte är baserad på de faktorer som bolagets forskare avsett”, skriver Taurus.

Enligt bolaget är upptäckten en fullständig överraskning för både styrelse, ledning och forskare.

”Det vi vet i dagsläget är dock nog för att konstatera att styrelse och ledning inte längre kan stå bakom den pågående ansökan om marknadsgodkännande i USA från FDA. Ansökan avbryts tills vidare, då den genetiska information som lämnats till myndigheten inte är korrekt”, skriver Taurus.

Bolaget uppger sig nu genomföra en bred konsekvensanalys och utreder möjligheter att hantera den uppkomna situationen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Taurus Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Taurus Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt