Nyhet

Taurus

Taurus Energy rapporterar lägre rörelseförlust under andra kvartalet (Oms)

Etanolbolaget Taurus Energy redovisar som planerat ingen omsättning under andra kvartalet. Rörelseförlusten minskade.

Rörelseresultatet blev -1,7 miljoner kronor (-2,1), i likhet med resultatet före och efter skatt. Detta då den största kostnadsposten externa kostnader minskade.

Resultat per aktie hamnade på -0,01 kronor (-0,02).

Likvida medel uppgick till 3,7 miljoner kronor (10,3).

Vd Fredrik Weschke skriver i en kommentar till rapporten att man har jobbat hårt för att nå avtalet med Indian Oil (IOCL) som kommunicerades nyligen.

"Satsningar av denna omfattning är det som krävs för att få fart på omställningen till grön energi och vi är stolta över att ha valts ut som möjlig teknologileverantör efter en lång och noggrann process. Nu är nästa steg att bevisa vår teknologis funktionalitet i IOCL:s process", kommenterar bolagschefen.

Taurus Energy, MkrQ2-2020/2021Q2-2019/2020Förändring
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-1,7-2,1
Resultat före skatt-1,7-2,1
Nettoresultat-1,7-2,1
Resultat per aktie, kronor-0,01-0,02
Likvida medel3,710,3-64,1%


http://media.finwire.com/media/FWS005DFC3-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Taurus Energy

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Taurus Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt